Nomali
loading...

 

Veelgestelde vragen

Zit jij na het lezen van mijn website nog met vraagtekens? Wie weet staat je vraag tussen de veelgestelde vragen hieronder.

 

 

Wat is een lifestyle fotograaf?

Bij mij mag je gewoon jezelf zijn, zo weinig mogelijk poseren of recht in de camera kijken. Ik ga op een leuke en ontspannen manier te werk, laat jou vrij maar geef je zeker ook kleine opdrachtjes en aanwijzingen. Je wordt vastgelegd zoals je bent! Ongedwongen en met niet al te veel poespas.

Wanneer kan ik het beste een fotoshoot inplannen?

Om zo goed mogelijk resultaat af te leveren en focus te behouden op kwaliteit, is mijn beschikbaarheid beperkt. Ik adviseer je dan ook om zo spoedig mogelijk een datum bij mij vast te leggen, zeker als je zwanger bent of een (pasgeboren) baby wilt laten fotograferen.

✧ Zwangerschapsshoot – 32-40 weken

✧ Kraamreportages – 0-10 dagen na de geboorte

✧ Newbornshoots– 0-6 weken na de geboorte

Zoek je nog lastminute een plekje? Vraag mij gerust naar de mogelijkheden, wellicht heb ik nog ruimte in mijn agenda.

Wat is het verschil tussen een kraamreportage en een newbornshoot?

Bij de kraaamreportage kom ik langs tijdens de kraamweek en leg ik vast wat jullie doen waaronder badderen, aankleden, insmeren, kraambezoek etc. Een newbornshoot daarentegen is ietwat meer geposeerd maar uiteraard wel in lifestylesetting.

Wat is je kledingadvies?

Trek vooral aan waar jij je prettig in voelt! Dit straal je namelijk ook uit. Overigens is het wel wenselijk om de kleding(stijl) op elkaar af te stemmen. Lichte(re) tinten doen het altijd goed. Vermijd felle fluorescerende kleuren, drukke motiefjes en teksten. Mocht je twijfelen over je outfit, laat het mij gerust weten dan bekijken we het samen. Ik bied ook een klantengarderobe aan.

Zijn alle fotoshoots zowel binnen als buiten te boeken?

In principe vinden zowel de kraamreportage als de newbornshoot bij jou thuis plaats. De overige fotoshoots kunnen zowel binnen als buiten plaatsvinden, al heeft een buitenlocatie wel sterk mijn voorkeur, zowel vanwege het natuurlijke licht als de variatie in omgeving. Mocht je een locatie lastig vinden, dan leg ik jou graag een aantal opties voor.

Kan een fotoshoot op elk moment van de dag plaatsvinden?

Ja, het tijdstip is in overleg. Fotoshoots die binnen plaatsvinden kunnen op elk moment van de dag, overigens is het tijdstip afhankelijk van zowel het ritme van de baby evenals de lichtinval thuis. In het geval van een buitenlocatie, fotografeer ik in de regel aan het einde van de dag, tijdens het gouden uurtje. De ondergaande zon zorgt namelijk voor prachtige luchten en mooi licht met een gouden gloed.

In welke maanden zijn de gouden uurtjes bij uitstek geschikt voor gezinnen met jonge kinderen?

De maanden september t/m maart zijn de perfect maanden om golden hour shoots te doen. Wij treffen elkaar namelijk +/- 1 uur voor zonsondergang op locatie.

Wanneer moet ik de factuur voldoen?

Na het vastleggen van de datum, ontvang je van mij een factuur. De factuur dient voorafgaand aan de fotoshoot te zijn voldaan. In het geval dat je naderhand besluit extra foto’s te willen afnemen, dan ontvang je hiervoor een nieuwe factuur.

Wat doen we als het weerbericht tegenzit?

Niets is zo veranderlijk als het weer. Fotoshoots op een buitenlocatie vinden altijd doorgang, ongeacht of de zon schijnt 😉 De shoot wordt uitsluitend verzet in geval van regen of harde wind. We hebben kort voor de shoot nog contact over het weer.

Wat als ik onverhoopt verhinderd ben?

Fotohoots worden niet geannuleerd. In het geval van overmacht, zal de shoot worden verzet. Ben je verhinderd, geef dit dan direct aan mij door zodat we gelijk een nieuwe datum kunnen inplannen.

Wanneer kan ik de preview van de foto’s verwachten?

Binnen 14 dagen na de lifestyle fotoshoot, ontvang je van mij via e-mail een link met toegang tot je persoonlijke online galerij.

Worden mijn foto’s gebruikt voor o.a. sociale media?

Jouw foto’s zijn mijn werk. Het is voor mij als fotograaf dan ook heel waardevol als ik mijn werk kan publiceren zodat (potentiële) klanten een goede indruk krijgen van mijn werk. Al het beeldmateriaal dat ik maak, kan ik gebruiken voor promotiedoeleinden van Nomali Fotografie. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan respecteer ik je keuze. Geef dit voorafgaand aan de shoot dan even aan mij door. Uiteraard ben je vrij om de foto’s ook zelf online te delen: leuk als je Nomali Fotografie hierin tagt!

Kan ik bij Nomali Fotografie ook terecht voor een ander bijzonder moment?

Wil je een ander bijzonder moment door mij laten vastleggen zoals een zwangerschapsaankondiging, de bekendmaking van het geslacht van je baby of een huwelijksaanzoek: waarom ook niet? Leuk! Laat even een berichtje achter. Dan kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden en wie weet kan ik jouw mooiste moment(en) vereeuwigen.

 

Is jouw vraag in de tussentijd beantwoord?

Zo niet, stel deze dan gerust via het contactformulier! Ik beantwoord je vraag zo spoedig mogelijk.